Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

GAW Miners Firmasının CEO’su,PayCoin Ponzi Şeması İle Yatırımcıları Kandırdığı İçin 21 Ay Hapis Cezası Aldı!

13 Eylül tarihli Hartford Business kaynağının haberine göre, şu an feshedilmiş durumda olan GAW Miners firmasının CEO’su Homero Joshua Garza, tamı tamına 21 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın nedeni ise yatırımcıları kandırmak.

Garza davasının görüşüldüğü Harthford federal mahkemesinde, para transferi sahtekarlığı ile ilgili suçlamaların sonunda, PayCoin isimli sahte bir koin sattığı ve ürettiği için suçlu bulundu.

20 yıllık cezanın tamamını çekmek yerine, Garza 4 Ocak 2019 yılında hapse girecek ve 2021 senesine kadar hapiste kalacak. Hapisten çıktıktan sonra da ek üç yıl daha gözetim altında olacak ki bunun altı ayı ev hapsi şeklinde yapılacak.

GAW Miners’ın eski CEO’su hapis cezasının yanı sıra, yatırımcılara 9.2 milyon dolar geri ödeme de yapacak ki bu 9 aylık kripto dolandırıcılığının tahmini mali toplamı.

2014 yılında kurulan Bloomfield merkezli Gaw Miners, özellikle kripto para madenciliği konusuna eğilen üretim, destek ve satış firması. Firma 2015 yılında Ponzi şemasına dahil olduğu yönündeki iddialar sonrası kapatıldı ki ondan sonra 2016 senesinde dava süreci başladı.

PayCoin bulut madencilik kripto para birimi de GAW Miners geliştiricileri tarafından 2014 yılında üretildi. Söz konusu kripto para birimi SHA-256 algoritması ve iş ispatı ile proof-of-stake protokollerinin ortak melezi üzerinde kuruldu.

GAW Miners firması yatırımcılara PayCoin kripto para birimi için 20 dolarlık taban fiyat sözü vermiş olsa da, bugüne kadar elde edilen en yüksek taban fiyat 15.92 dolar olmuştu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment