Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genç Milyoner: Bitcoin’in Sonu Lightning Network Yüzünden Gelecek

Genç yaşında milyoner olan Erik Finman, kısa süre önce sosyal medyada paylaştığı gönderilerle Lightning Network protokolünün olumsuz yanlarından bahsetti. Finman bu gönderilerinde Lightning Network’ün belli başlı alanlarda yetersiz kaldığını vurguladı.

Kripto paralara yaptığı yatırım sayesinde yalnızca 18 yaşındayken adını milyonerler listesine yazdırmayı başaran Erik Finman, kısa süre önce Bitcoin ağı için geliştirilen Lightning Network hakkında bazı açıklamalar yaptı.

Kripto para sektöründeki pek çok yatırımcı, Lightning Network’ün Bitcoin’i ne yönde etkileyeceğini merak ediyor. Protokol geliştiricileri, Lightning Network’ün Bitcoin ağındaki işlemleri hem daha masrafsız hem de daha hızlı hale getireceğine inanıyorlar.

Lightning Network şu ana dek sektör genelinde olumlu bir tepki almış olsa da Finman, olaya daha farklı bir açıdan yaklaşıyor. Lightning Network’ün tam anlamıyla merkezsiz olmadığını vurgulayan Finman, bunun kripto paraların yapısına aykırı olduğunu söylüyor.

Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin’in Lightning Network yüzünden zaman içerisinde Visa ve Mastercard gibi uluslararası merkezi ödeme ağı haline geleceğini söyleyen Finman, bunun Bitcoin’in ilkelerine tamamen zıt olduğunu düşünüyor.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda Lightning Network’ün kullanışsızlığından bahseden Finman, bu açıklamalara “Bitcoin öldü!” gibi sert bir cümleyle giriş yaptı.

Finman açıklamalarının devamında Bitcoin’in ölüm sebebinin Lightning Network olduğunu, bu yeni teknolojinin sıradan Bitcoin kullanıcılarının değil Silikon Vadisi’ndeki yatırımcıların işine yaradığını vurguladı. Finman’a göre Lightning Network’ün yayılması, Bitcoin’in güç kaybetmesine yol açacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • hasan
    Posted 11 Mart 2019 - 09:02 09:02

    Zuppeye bak sen 🙂 sansa bitcoinden milyoner olmus hemen akilli olmus yurru be

Leave a comment