Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Genç Yatırımcılar Bitcoin’i Netflix Hisselerinden Daha İyi Bir Yatırım Aracı Olarak Buluyor

Kripto para sektörüne olan esas ilginin daha çok genç kuşaktan geldiğini ifade eden bazı araştırmalar zaten mevcut ancak bunlara ilginç bir yenisi daha eklendi.

Charles Schwab firmasının yaptığı araştırmaya göre; yaşları 25 ila 39 arasında değişen ve bazı yerlerde Y Nesli olarak da adlandırılan grup, lider kripto para birimi Bitcoin’i, Netflix platformunun hisselerinden daha iyi bir yatırım aracı olarak görüyor.

Bu yaş grubunda yer alan yatırımcılar, yapılan ankette Bitcoin’i daha öne çıkardı.

Yapılan araştırmalara göre Grayscale firmasının Bitcoin trust’ının yatırım portföylerinde bulunma oranı yüzde 1.84 olurken, Netflix ise yüzde 1.58 oldu.

Yapılan Araştırmanın Metodu

Bu araştırmaya çok fazla kişinin katılması da, aslında sonuçlara daha bir dikkat edilmesi gerektiğini bizlere gösteriyor.

Charles Schwab firması her çeyrekte, firmadaki bireysel emeklilik hesabında 5 bin ila 10 milyon dolar arasında para olan  142 bin emeklilik planı üyesi ile bu anketi yapıyor.

Sadece Netflix Değil

Yapılan araştırmada lider kripto para birim Bitcoin, sadece Netflix’ten değil; aynı zamanda Microsoft, Alibaba, Walt Disney ve Berkshire Hathaway gibi firmaların da hisselerinden daha popüler bir yer edinmiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment