Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gizemi Çözülemeyen Meme Coin’de “İçerden Biri” 110x ile 1 Milyon Dolar Vurdu!

İçerden bilgi sahibi olduğu düşünülen bir kişi, ABD başkan adayı Donald Trump’ın adına ithafen piyasaya sürülen TrumpCoin’de 9.400 dolar ile 1 milyon dolar vurdu.

On-chain veri ve analiz hesabı Lookonchain’in 19 Haziran tarihinde Twitter aracılığıyla paylaştığı gönderiye göre Donald Trump’ın adından ilham alan bir coin olan TrumpCoin’de (DJT) içerden bilgi sağlayan bir kişi milyoner oldu.

Söz konusu insider trading’i yapan kişi, 3 gün önce yeni bir cüzdan hesabı oluşturarak 72 Solana (SOL) çekmişti. Bu cüzdan 72 SOL’ün 9.400 dolarına tekabül eden 67,1 SOL ile 58,87 milyon DJT alımı gerçekleştirmişti.

Elinde yüklü miktarda token bulunduran cüzdan sahibi, daha sonra bu DJT’leri 1,03 milyon dolar değerinde 7.387 SOL karşılığında sattı.

Bu karlı ticaret sayesinde insider trading’in başrolü, 110x kazançla 1 milyon dolar kar etmiş oldu.

ZachXBT’nin paylaşımına göre menkul kıymet dolandırıcılığından hüküm giymiş Martin Shkreli adlı bir girişimci, DJT token’ı kendisinin geliştirdiğini iddia etmişti. 

Öte yandan Blockchain analiz platformu Arkham, DJT’nin kimin geliştirdiğini bulan kişiye 150 bin dolar ödül verileceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!