Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gizlilik Odaklı BEAM CEO’su Özel Röportajda Merak Edilenleri Yanıtladı!

Mimblewimble gizlilik protokolünü kullanan iki projeden birisi olan ve kripto para sektörüne çok hızlı bir giriş yapmayı başaran Beam‘in CEO’su Alexander Zaidelson, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Avrasya Blockchain Zirvesi etkinliğinde merak edilen soruları yanıtladı.

(Türkçe alt yazılı izlemek için alt yazıyı açınız.)

Beam gibi bir projenin nasıl ortaya çıktığı sorusunu yanıtlandıran Zaidelson, Monero veya Zcash gibi projelerin Bitcoin protokolünü kullanmalarından dolayı aslında tam bir gizlilik sağlayamadığını ve  daha iyi bir anonimliği insanlara sunmak için bu projeye giriş yaptıklarını ifade etti.

Mimblewimble’ın diğer popüler gizlilik odaklı kripto para birimlerinden farkını da açıklayan CEO, konu hakkında şunları ifade etti:

”Mimblewimble, Bitcoin protokolündeki gibi gizliliğin sonrasında eklendiği değil, bunun yerine gizliliğin dahili olarak kurulduğu bir protokoldür. Bu protokol dahilinde bilgiyi saklamanıza gerek çok çünkü bilgi zaten mevcut değil.”

Litecoin ve Beam Ortaklığı Ne Durumda?

Ünlü CEO bu sorunun yanı sıra Beam’in misyonunu, nasıl böyle bir projeye başladıklarını ve Monero ile Zcash’e kıyasla sahip oldukları avantajları da sıraladı. Geçtiğimiz aylarda Charlie Lee‘nin Beam’e yönelik yaptığı açıklamaları da yanıtsız bırakmayan Zaidelson, şu an için bir ortaklığın söz konusu olmadığını ve Beam yerine Grin‘in Litecoin ekibi ile çalışmalara başladığını da birinci ağızdan ifade etti.

Beam’in geleceğe yönelik projesini ve Beam ile Grin’in farklarını da açıklayan Zaidelson’un açıklamalarının tamamını Türkçe altyazı desteği ile birlikte videodan izleyebilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment