Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Açıkladı: Zararlar Artıyor, Bitcoin Düşüşe Geçmiş Olabilir!

Kripto para piyasasının kısa vadeli yatırımcıları son dönemde ciddi zararlar ederken piyasa trendi değişiyor olabilir.

On-chain analiz platformu Glassnode, kripto para piyasasına ilişkin detaylı bir rapor sundu. Bu rapor, yatırımcıların varlık akışları, yatırımcı davranışları ve piyasa eğilimleri hakkında daha derin bilgiler edinmeleri amacıyla hazırlandı.

Yeni metrikler, SOPR, MVRV ve gerçekleşen kar gibi önemli metriklere eğilirken, kısa vadeli yatırımcı (STH) hareketleri dikkat çeken başlıklar arasında yer aldı.

Glassnode’un yeni zincir içi metrik seti, kısa vadeli yatırımcıların (STH) son zamanlarda önemli ölçüde zarar ettiğini gözler önüne serdi. Bu durum, piyasada bir trend değişikliği mi yoksa geçici bir dalgalanma mı olduğuna dair endişeleri artıran faktörler arasında yer aldı.

STH’lerin Spent Volume in Loss metrikleri, son zamanlarda önemli ölçüde arttı. Bu, kısa vadeli yatırımcıların satarken zarar ettiğini ortaya koydu.

Özellikle son haftalarda kısa vadeli yatırımcılar genellikle tepe noktalardan alım yaptı ve fiyat daha düşük seviyelere gerilediğinde ise panik yaparak satışa yöneldi. STH’lerin SOPR (Satış Sonrası Kar Oranı) metrikleri de düşüş eğiliminde. Bu, STH’lerin genel olarak kar elde edemediğini gösteriyor.

Kısa vadeli yatırımcıların zarar durumunun ciddileştiğini belirten analistler, bu durumun piyasada bir trend değişikliği sinyali de olabileceğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!