Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Analisti Uyardı: Bitcoin’de FOMO’ya Kapılmayın, Düşüş Gelebilir!

Glassnode’un baş analisti James Check, Bitcoin’in son dönemdeki yükselişine rağmen yatırımcıları sabırlı olmaya çağırdı ve fiyat geri çekilmelerinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

17 Ekim’de sosyal medya platformu X üzerinden takipçilerine seslenen Check, uzun pozisyonda olan yatırımcılara “FOMO” yapmamaları gerektiğini vurguladı ve yüksek kaldıraç oranlarının piyasada ani dalgalanmalara yol açabileceğine dikkat çekti.

Bitcoin’in vadeli işlem açık pozisyonlarında (Open Interest) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının, potansiyel volatiliteyi daha da artırabileceğini belirten Check, yatırımcıların piyasadaki oynaklığa hazırlıklı olmalarını önerdi.

Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin sayısı 566.270 ile Ocak 2023’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu durum, piyasanın aşırı yükseliş beklentisi içinde olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Bitcoin fiyatının son yedi gün içinde yüzde 10,88 artışla 67.250 dolar seviyelerine yükseldiği bu dönemde, Crypto Fear and Greed Index de piyasadaki duyarlılığın “Açgözlülük” seviyesine ulaştığını gösteriyor. Endeks, 71 puana ulaşarak 10 Ekim’den bu yana 32 puanlık bir artış kaydetti. Ancak Check, bu olumlu havaya rağmen fiyat geri çekilmelerinin olabileceğini ve yatırımcıların aceleci hareketlerden kaçınmaları gerektiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!