Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Bitcoin İçin Öncü Sinyali Paylaştı: Sert Fiyat Hareketleri Yolda!

Bitcoin (BTC) haftalık konsolide fiyat aralığı son 3 yılın en düşük seviyelerine erişirken yakın zamanda yüksek volatilite beklentisi öne sürüldü.

On chain analitik platformu Glassnode 22 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bitcoin 7 günlük konsolide fiyat aralığının son 3 yılın en düşük seviyelerinden birine eriştiğini belirtti.

Son 7 günün en yüksek fiyat aralığı ile en düşük fiyat aralığı arasında yalnızca %3,4’lük bir fark olduğunun altını çizen platform, Haziran 2020 tarihinde ve bu yılın başlarında da benzer senaryolar yaşandığına işaret etti.

Bu kapsamda, geçmişteki verileri göz önünde bulundurduğunda giderek daralan işlem aralıklarının yüksek volatiliteyi beraberinde getirdiğine dikkat çeken platform, mevcut durumda da yüksek volatiliteli bir kopuş beklediğini aktardı.

Volatil hareketin yönü ile daralan fiyat aralığı arasında bir ilişki kurulmasa da yılın başından bu yana %65’in üzerinde değer kazanan Bitcoin’in yükseliş hareketine devam edebileceği düşünülüyor.

Volatilitenin artması durumunda Bitcoin’in 30 bin dolar seviyelerine doğru %10’luk bir yükseliş yaşayabileceği öne sürülen ihtimaller arasında yer aldı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %1 değer kaybeden Bitcoin, son 24 saat içerisinde %1,7 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 27.337 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!