Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode: Bitcoin Piyasasındaki Parıltı, Aylar Sonra Geri Geldi

Bitcoin (BTC) fiyatı yeniden yükselince uzun vadeli yatırımcıların neredeyse tamamı kara geçti.

Blockchain analiz firması Glassnode’un raporunda uzun ve kısa vadeli yatırımcıların kar/zarar durumu incelendi.

Neredeyse hiçbiri zararda değil

Bitcoin fiyatı, 4 Haziran’da 68.000-69.000 dolar aralığındaydı. Glassnode verilerine göre en az 155 gündür tutulan Bitcoinlerin sadece %0,03’ü “zararlı” durumdaydı.

Bu aralık, mart ayının gerisine gittiği için hala zararda olan yatırımcıların Kasım 2021’deki boğa piyasası döneminde pikten alım yapmış ve hala Bitcoin satmamış kişilerden oluştuğu varsayılıyor. Bu cüzdanlarda toplam 4.900 Bitcoin var.

Zararda olan toplam Bitcoin miktarının %0,3’ünü uzun vadeli yatırımcılar tutuyor. Uzun vadeli yatırımcılar, buna karşın karda olan toplam arzın %85’inden fazlasına sahip.

Bitcoin, birkaç hafta boyunca daha 70.000 doların üstünden işlem görürse uzun vadeli yatırımcıların tamamı, kara geçecek.

Yükü kısa vadeli yatırımcılar çekiyor

Zararda olan adreslerin büyük kısmını, kısa vadeli yatırımcılar oluşturuyor. Bu yatırımcılar, büyük ölçüde bitcoin mart ayında fiyat rekoru kırmadan önce alım yaptı.

Glassnode, kısa vadeli yatırımcıların “piyasadaki zararın büyük kısmını omuzladığını” söyledi. Bunun “yeni fiyat rekoru kırıldıktan sonra boğa piyasasındaki düzeltmelerde genel olarak gözlemlendiği” belirtildi.

Bitcoin fiyatının yeniden yükselmesi, piyasadaki heyecanı artırdı. Glassnode, “Fiyat, birkaç ay boyunca konsolide olduktan sonra piyasadaki spekülasyonun ilk parıltıları, geri dönüyor” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!