Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Glassnode Kurucusu: Bitcoin’de Benzeri Görülmemiş Bir Hareket Yaşanabilir!

On-chain analiz platformu Glassnode’un kurucusu Yann Allemann, Bitcoin’de benzeri görülmemiş bir harekete işaret ederken kritik seviyeyi açıkladı.

Yann Allemann 28 Mayıs tarihli sosyal medya gönderisinde, Bitcoin’in on-chain verilerini inceledi. Verilere bakıldığında 72 bin dolar seviyesinin halen daha güçlü bir direnç noktası olduğunu belirten kurucu, bu seviyenin yukarı yönlü aşılması durumunda benzersiz bir hareketin görülebileceği belirtti.

Bu senaryo dahilinde yaşanacak yükseliş dalgasının fiyatı yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) taşıyabileceğini vurgularken 75 bin doları işaret etti.

Öte yandan 72 bin dolar seviyesinin bu hafta içerisinde 3 kez test edildiğini fakat  satış duvarının halen daha güçlü kaldığını hatırlattı.

Bitcoin’in 64 bin dolar ile 72 bin dolar arasında konsolide olmaya devam etmesi durumunda altcoin yükselişlerine kapı açıldığını dile getirirdi:

Şu anda Bitcoin’in 64 bin dolar ile 72 bin dolar arasında değişmesini bekliyoruz ve bu da altcoinlere parlama şansı veriyor. 72 bin dolar ile 74 bin dolar aralığı, yüksek arz ve satış baskısı ile işaretleniyor. Ancak buradaki ani bir ihlal, short squeeze’i  tetikleyebilir ve Bitcoin’i benzeri görülmemiş boyutlara taşıyabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!