Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Global Finans Şirketi, Bitcoin’den ve Ethereum’dan Uzun Pozisyon Alıyor

Global finansal hizmetler şirketi Galaxy Digltal, merkeziyetsiz finans (DeFi) platformlarını kullanarak Bitcoin’den ve Ethereum’dan uzun pozisyon alıyor.

Blockchain analiz platformu Lookonchain tarafından takip edilen işlemlere göre Galaxy Digital, DeFi platformları Aave ile Compound üzerinden uzun pozisyon almayı sürdürüyor.

Şirket yakın zamanlarda bu platformlara toplamda 4.168 Wrapped Bitcoin (WBTC) ve yaklaşık 16.000 Ethereum (ETH) yatırdı. Bunların toplam değeri 170 milyon doları geçiyor.

Galaxy Digital, yatırdığı bu kripto paralar karşılığında ödünç olarak 71,6 milyon dolarlık USDT ve 21,9 milyon dolarlık USDC aldı.

DeFi kullanıcıları, uzun pozisyon almak istediklerinde bu platformlardan WBTC, ETH gibi kripto paralar karşılığında stablecoin ödünç alabiliyor, ardından bunları daha fazla ETH satın almak için kullanabiliyorlar. ETH fiyatının düşmesi halinde ise likidasyon yaşanıyor.

Kısa pozisyon almak isteyenler ise platformdan USDC karşılığında ETH ödünç alabiliyor, ETH fiyatının düşmesi halinde kazanç elde edebiliyorlar.

Galaxy Digital ekibi, onaylanması beklenen spot Bitcoin ETF’lerine iyimser yaklaşıyor. Şirket, geçen ayın sonunda paylaştığı bir araştırma raporunda spot Bitcoin ETF’leri sayesinde piyasaya bir yıl içerisinde en az 14,4 milyar dolar para girişi olabileceğini belirtmişti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!