Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Global Trading Türev Ürün Uzmanı: Ethereum 3000 doları fiyatlıyor olabilir

Merge güncellemesinin yaklaşmasıyla beraber piyasanın en büyük ikinci kripto parası Ether (ETH) türevlerindeki pozisyon hacimleri artıyor.

The Block’un 31 Temmuz tarihli haberine göre, kripto para piyasasının en büyük ikinci parası Ethereum’un büyük yapısal güncellemesi Merge’ün tarihi yaklaştıkça Ether (ETH) türevlerine olan ilgi artıyor. Ether üzerine yazılmış opsiyonların toplam açık faizi (açık pozisyonların toplam hacmi) 1 ayda 2,92 milyar dolar artarak 1 Temmuz-31 Ağustos arasında 2,87 milyar dolardan 5,85 milyar dolara çıktığı ifade ediliyor. Vadeli tarafta ise toplam açık faizin 1 ayda 2,27 milyar dolar artarak 1 Temmuz-31 Ağustos arasında 4,58 milyar dolardan 6,85 milyar dolara yükseldiği belirtiliyor. 27-30 Temmuz tarihlerinin ise Ether türevleri için oldukça ilginç geçtiği söyleniyor zira bu tarihler arasında hem opsiyon hem de vadeli tarafta toplam açık faizin 7 milyar doları aşarak 2022 Nisan seviyelerine yaklaştığı görülüyor.

Ether Opsiyonlarının Toplam Açık Faizi (1 Temmuz-31 Ağustos)

Ether Vadeli İşlemlerinin Toplam Açık Faizi

Genesis Global Trading Türev Ürünler Başkanı Joshua Lim verdiği röportajda, türev ürünlerdeki işlem artışının Merge güncellemesi öncesi pozisyon alan makro hedge fonlardan kaynaklandığı açıkladı. Lim, Ether opsiyonlarındaki düşük primlerin hedge fonlar için cazip geldiğini, yükselen hacimlerin Ether de beklenen 3000 dolar seviyelerini fiyatlayan bir call butterfly (farklı kullanım fiyatlı alış opsiyonlarının aynı an da alınıp satılmasıyla yapılan bir maliyet düşürme stratejisi) birleşimi olabileceğini ifade etti.

Haberde yer alan verilere göre, Bitcoin’in spottan vadeliye geçiş hacimleri ile Ether’in spottan vadeliye geçiş hacimleri arasındaki pozitif korelasyonun yıkıldığı görülüyor. Uzmanlara göre, uzun zamandır pozitif korele hareket eden bu iki varlığın arasındaki korelasyonun yıkılışı bir kopuşun habercisi olabilir ancak daha da dikkat çekici nokta: Bitcoin’de spottan vadeliye geçişler arttıkça Ether de azalıyor bu durum Bitcoin’de artan shortların göstergesi olabilir.

Bitcoin spottan vadeliye akış hacmi (30 günlük hareketli ortalaması)

Ether spottan vadeliye akış hacmi (30 günlük hareketli ortalaması)

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!