Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs: Aile Ofislerinin Neredeyse Yarısı Kripto Para Yatırımı Yapmayı Düşünüyor

Bankacılık devi Goldman Sachs tarafından dünya genelinden 150’den fazla aile ofisinin katılımı ile düzenlenmiş bir anket, bunların neredeyse yarısının kripto para piyasasına giriş yapma fikrine sıcak yaklaştığını ortaya çıkardı.

Bloomberg’in haberine göre bu yıl kripto para işlem masasını yeniden açmış olan Goldman Sachs; %22’si 5 milyar dolardan fazla, %45’i 1 milyar ile 4.99 milyar dolar aralığında varlığı yöneten aile ofisleri arasında bir anket düzenledi.

Yakın tarihte gerçekleştirilen ankete göre bu aile ofislerinin %15’i, halihazırda kripto para yatırımı yapmış durumdayken, %45’lik kısmı “yüksek enflasyona, süregelen düşük faiz oranlarına ve global çapta eşi benzeri görülmemiş teşvik paketleri ile geçen bir yılın ardından görülen diğer makroekonomik gelişmelere” karşı hedge amacıyla kripto para piyasasına girme fikrine sıcak bakıyor.

Bazı aile ofislerinin, doğrudan kripto paraların ötesinde, “dijital varlık ekosistemi” ile ilgilendiği açıklandı. Goldman Sachs’in varlık yönetim ekibinde görev alan Meena Flynn, bazı müşterilerin kendilerinden blockchain ve dağıtılmış defter teknolojisi hakkında” bilgi almak istediğini söyledi.

Bu müşterilerin bir kısmının, blockchain teknolojisinin verimlilik ve üretkenlik açısından “internet kadar etkili olabileceğini” düşündüğü aktarıldı.

Dünyada kripto para konusundaki farkındalık artarken, blockchain teknolojisi büyük ölçüde arka planda kalmayı sürdürüyor. Türkiye’de Akademetre ile Paribu tarafından düzenlenen bir anket sonucunda, kripto parayı duyanlar arasında her 5 kişiden 4’ünün blockchain teknolojisini hiç duymadığı açıklanmıştı.


Görsel: Goldman Sachs Tower- Jersey City (P.L. Tandon/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!