Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Ethereum İçin VİOP Hizmeti Sunmayı Planlıyor

Wall Street’in dev ismi Goldman Sachs, müşterilerin kripto paralara gösterdiği talebi karşılayabilmek adına Ethereum ile bağlantılı vadeli işlem ve opsiyon piyasasına girmeyi planlıyor.

Bu yıl kripto para piyasasına giriş yapan Goldman Sachs, müşterilerine Bitcoin’in ötesinde Ethereum ile bağlantılı ürünler de sunmaya hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre Goldman Sachs’in dijital varlıklar departmanından sorumlu Matthew McDermott, müşterilere ilerleyen birkaç ay içerisinde Ethereum (ETH) vadelileri ve opsiyonları ile işlem yapma imkanı tanıyabileceklerini açıkladı.

Aktarılanlara göre Goldman Sachs geçen hafta 850 kurumun katıldığı bir anket düzenledi ve neredeyse her 10 kurumdan 1’inin kripto para ticareti yaptığı, kurumların %20’sinin ise bu alana ilgi duyduğu öğrenildi.

Kripto paralara duyulan ilginin geçici olmadığını düşünen McDermott, bunların “kurumlar tarafından benimsenmeye devam edeceğini” düşünüyor.

Piyasadaki düzeltme, kurumsal ilgiyi öldürmedi

Nisan ayında fiyatın 64.899 dolara kadar çıkması ile kendi adına tüm zamanların rekorunu kıran Bitcoin, mayısın ikinci yarısında 30.000 dolara düştü. McDermott, “Fiyattaki düzeltmeye rağmen, kripto paralara kayda değer düzeyde ilgi duyulduğunu görmeye devam ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Müşterilerin piyasaya “bu seviyelerden giriş yapmayı” daha uygun bulduklarını açıklayan McDermott, bu düzeltmenin piyasadaki bazı fazlalıkları gidermiş olabileceğini belirtti.

Goldman Sachs, bu yıl kurduğu işlem masasıyla Bitcoin bağlantılı türev piyasasında aktif olarak işlem yapmaya başladı. Bankanın, Bitcoin’in değerine bağlı exchange traded notelar (ETN) ile de işlem yapmayı planladığı aktarıldı.

Goldman Sachs bunlara ek olarak Blockdaemon, Coin Metrics gibi kripto para ve blockchain şirketlerine de yatırım yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!