Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Bitcoin ve Kripto Paralara Geri Adım Attı: Bugün Engeli Kaldırıyor!

Google, 29 Ocak Pazartesi itibariyle belirli kripto para reklamlarının gösterimine global çapta izin verecek.

Özellikle geçtiğimiz yıllarda kripto para reklamları aracılığıyla artan dolandırıcılık vakalarına paralel olarak bu alandaki uygumalar Google tarafından ciddi şekilde kısıtlanmıştı.

Fakat güncel haberlere göre Google, kripto para sektörüne yönelik birtakım reklam çalışmalarına 29 Ocak Pazartesi itibariyle global çapta izin vereceğini ve hizmet politikasını bu doğrultuda güncelleyeceğini açıkladı.

Google’ın izin vereceği reklam türleri gri alanlarla dolu olsa da, güncellemede yer alan “kripto para tröstleri” ifadesi öne çıkan nokta oldu. Piyasa analistleri bu kategorinin çok büyük olasılıkla spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) kapsadığını öngördü. Milyarlarca kullanıcıya spot Bitcoin ETF reklamının ulaşması gayet pozitif bir gelişme olarak kabul edildi.

Bu doğrultuda ABD’de spot Bitcoin ETF’i sunan kurumların, ETF ürünleri hakkında bugün itibariyle tüm dünyaya reklam vermeye başlayabilecekleri ifade edildi.

Reklam verenlerin hedefledikleri bölgelerdeki yerel yasalara uymaları beklenecek. Bu tüm Google reklamları için geçerlidir. Kripto paralara yönelik bu güncelleme, Kripto para tröstlerinin özelliklerine açıklık getirmeyi hedefleyecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!