Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google, Blockchain Ağları İçin Büyük Veri Teknolojisini Kullanacak!

Arama devi Google, konu blockchain gelişimi olduğunda nedense diğer teknoloji devlerinden bir nebze olsun geride kalan bir isim olarak öne çıkmakta. Amazon ve Microsoft gibi devler blockchain ağı üretmek veya bunları yönetmek için çeşitli araçlar sunsalar da, Google bunlar yerine çoğunlukla büyük veri ve arama algoritmaları üzerine çalışmalar yaptı ve şuan için Google iki teknolojiyi birleştirerek blockchain ağlarını ‘aranabilir’ yapmayı hedeflemekte.

Google Cloud bünyesinde kıdemli geliştirici olarak çalışan Allen Day, konu hakkında yaptığı açıklamada ürün daha ortaya çıkmadan bile müşteri talebi beklediklerini vurguladı. Erişilebilir blockchain ağlarının sıradaki büyük olay olduğuna değinen Allen, Google’ın büyük veri platformu BigQuery ile bütün bir Bitcoin ve Ethereum blockchain ağına destek olabileceklerini ifade etti.

Blockchain ağı içerisinde spesifik verilerin aranabilmesi için bir dizi yazılım aracı geliştirme hedefinde olduklarını belirten Allen, Blockchain ETL olarak bilinen projenin daha önce de kanıtlanan bir teknolojiyi kullandığını vurguladı. Daha önceki zamanlarda ve mevcut olarak şuan da, blockchain üzerinden veri araması yapmak için blok gezgini aracı kullanılmaktaydı ancak Blockchain ETL teknolojisi temel olarak bütün blockchain ağlarında daha genelleştirilmiş bir arama yapma imkanı sunacak.

Day’in ekibi çalışmalara ilk olarak Bitcoin ve Ethereum ile başlasa da, yakında Litecoin, Zcash, Dash, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, ve Dogecoin gibi kripto para birimlerini de BitQuery’e eklemeyi hedeflemekteler. Görünüşe göre kripto para sektörü bir teknoloji devinin daha sektöre girişine ev sahipliği yapacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment