Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Play, Ünlü Bitcoin Cüzdan Uygulamasını, Bazı Güvenlik Önlemlerini Kapatmaya Zorladı!

Popüler Bitcoin cüzdanlarından birisi olan Samourai Wallet, Google Play Mağazasının ”yeni aşırı kısıtlayıcı politikaları” gereğince, birden fazla güvenlik önlemini kapatmaya zorlandıklarını duyurdu. Cüzdanın arkasındaki geliştiriciler yeni kurallara dahil olmamak için bir başvuruda bulunsa da, Google geliştiricilerin başvurusunu reddetti.

Google Tarafından Getirilen Yeni Kurallar

Gizlilik odaklı mobil BTC cüzdanı Samourai’nin geliştiriciler geçtiğimiz Pazartesi günü yaptıkları bir duyuruda, Google tarafından birkaç güvenlik özelliğini kapatmaya zorlandıklarını belirttiler.

Uygulamanın Twitter hesabından yapılan duyuruya göre, öncelikle Stealth Mode, sonra SMS Commands ve en son da SIM Switch Defense isimli ek güvenlik uygulamaları, Google tarafından kapatılmaya zorlandı.

SIM Switch defense isimli uygulama, kullanıcıları sim kartlarının kaçırılması durumunda uyarırken, Stealth Mode uygulaması zararlı çevrelerde yaşayan insanların, bilgisayar içerisinde bir Bitcoin cüzdanı taşıdıklarını belli etmeden işlem yapabilmelerini sağlıyordu ve son olarak da SMS Commands özelliği cüzdanını kaybetmiş kişilerin uzaktan Bitcoin Wallet uygulamasını silmelerini ve daha fazla Bitcoin kaybına uğramamalarını garanti altına alıyordu.

Daniel Arraez isimli bir kullanıcı, yeni güncellemelerin kapatılmasından sonra Google’ın özellikle bir çok Venezuela vatandaşını tehlikeye attığını ve bunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment