Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Üzerindeki Bitcoin Aramaları, Son 6 Ayın Rekorunu Kırdı

Google Trends üzerinde Bitcoin‘e olan ilgi, geçtiğimiz Nisan ayından bu yana yeni bir rekor kırdı. Büyük ihtimalle kripto para piyasasının inanılmaz bir düşüş yaşaması ile ana akım medyada da kendine çok fazla yer bulan kripto para haberlerinin tetiklediği bu olay, yine de kripto para birimleri için iyiye işaret.

Google Trends’den alınan son veriler de, BTC/USD paritesinin %30 üzerinde düşüş yaşamasından sonra yükselişe geçtiğini doğrular vaziyette. Bitcoin için olan aramalar geçtiğimiz bir haftadır Nisan 8 tarihinden beri görülmediği kadar yüksek.

Bunun yanı sıra ”Bitcoin öldü mü?” veya ”HODL” gibi ifadeler de artış yaşayanlar arasında ki bunlar 2018 yılının Şubat ayından beri elde ettikleri en yüksek seviyenin keyfini çıkarmakta. Kripto para piyasası özellikle geçtiğimiz Şubat ayı itibariyle, 2017 Aralık tarihinde başlayan boğa piyasasının etkisini iyice kaybetmeye başlamıştı ve ”Bitcoin öldü” ifadeleri o zaman da yayılmıştı.

Ana akım medya Bitcoin’in neredeyse bütün fiyat düşüşlerini paylaştığı ve bunu Bitcoin‘e yatırım yapmanın riski olarak tanımladığı için, aramaların bu denli artması da normal. Bitcoin basın saatine göre 4.400 dolar seviyesinin de altına indi ve 4.290 dolardan işlem görmekte. Bunun yanı sıra piyasanın belki de en çok değer kaybedenlerinden birisi olan Ethereum da 120 doların aşağısına indi ve yatırımcıları ciddi bir korku kapladı. Bitcoin Cash tarafından tetiklenen bu düşüşte, başrol BCH ise 203 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment