Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Google Verileri Bitcoin İçin Olumsuz Bir Tablo Çizerken Memecoinler Güçleniyor

Bitcoin’in fiyatı son bir yıl içinde yüzde 142 artmış olmasına rağmen, “Bitcoin” terimi için yapılan Google aramaları, Ekim 2023’ten bu yana en düşük seviyelerine geriledi.

Google Trends verilerine göre 12 Ekim’de sona eren haftada “Bitcoin” arama hacmi, dünya genelinde 17 değerini gösterirken, bu hafta için 14’e düşmesi bekleniyor. Bu durum, Mayıs 2021’de zirve yapan arama hacimlerinden bu yana kaydedilen en düşük seviyelerden biri.

Bitcoin fiyatını etkiler mi?

Bitcoin fiyatındaki hareketler ile arama hacmi arasında her zaman doğrudan bir ilişki olmayabilir. Bitget Research baş analisti Ryan Lee’ye göre arama ilgisinin Ocak ve Şubat 2023’te 20’nin altına düştüğü bir dönemde Bitcoin fiyatı 41.000 dolardan 71.500 dolara kadar yükselmişti. Lee, bu tür düşük ilgi dönemlerinin genellikle yatırımcılar için büyük ralliler öncesinde pozisyon oluşturma fırsatı sunduğunu belirtiyor.

Solana’ya ilgi artıyor

“Bitcoin” ve “Ethereum” gibi ana kripto terimlerinin arama hacmi düşük seviyelerde seyretse de, diğer terimlerde daha karışık bir tablo var. Örneğin, “Solana” arama hacmi Mayıs 2023’te zirve yapmış ve geçen hafta 31 değerini almış durumda. Bu, bir yıl önceki 15 değerine kıyasla hala oldukça yüksek bir seviye.

“Memecoin” ve AI dalgası

Bu arada, son dönemde dikkat çeken terimlerden “memecoin” ise Mart 2023’teki zirveden sonra bir düzeltme yaşamış olsa da, geçen hafta 57 seviyesine ulaştı ve bu hafta 65’e yükselmesi bekleniyor. Bu ilgi artışı, Murad Mahmudov’un Token2049’da yaptığı “memecoin süper döngüsü” konuşması sonrası toplulukta büyük bir tartışma başlatmasıyla ilişkilendiriliyor. Aynı zamanda yapay zeka (AI) ile kripto projeleri arasındaki kesişim noktaları da artan bir popülariteyle dikkat çekiyor.

Analist Ryan Lee, memecoin ve yapay zeka gibi alanların, yüksek riskli ancak yüksek kazançlı fırsatlar sunarak mevcut piyasa döngüsünde öne çıkan sektörler arasında yer aldığını ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!