Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Göz Açtırmıyorlar: Kripto Para Yatırım Fonu CoinAlpha’ya SEC’ten Ceza Geldi

Kripto para yatırım fonlarının başı SEC ile belada. Amerika’nın dev kurumu, son olarak CoinAlpha isimli bir kripto para yatırım fonuna, kayıtlı olmayan senetleri müşterilerine önerdiği için 50 bin dolarlık bir ceza kesti.

Federal yasaları çiğnediği gerekçesi ile Dalaware merkezli firmaya bu cezayı kestiğini açıklayan SEC, aynı zamanda şirketi önümüzdeki dönemde benzer bir aktivite yapmaktan (kayıtlanmamış senetleri teklif etmekten) men etti.

2017 yılının Ekim ayında kurulan CoinAlpha, SEC’ten izin almadan ilk olarak işleme girmesi ile de biliniyor. Daha sonra da müşterini tanı (KYC) süreçlerini de pas geçen firma, yatırımcılarının akredite olup olmaması ile ilgilenmiyor.

Yatırımcılarından Ekim 2017 ve Mayıs 2018 arasında yaklaşım 610 bin dolarlık bir para toplamayı başaran platform ile ilgili SEC’ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”CoinAlpha, platformundaki yatırımcıların büyük bir çoğunluğunu akredite etmedi ve sitede sunulan tokenlerden büyük bir çoğunluğu SEC Tarafından onaylanmamış durumda yer alan tokenlerdi. Bu sebeple de, kendilerine cezai bir yaptırım uygulanması kararlaştırılmıştır. Şirkete bundan sonraki süreç ile ilgili yapacakları konusunda bilgi de, yine kurumumuz tarafından iletilmiştir.”

SEC’in kararının ardından CoinAlpha, şu anda yatırım hizmetlerini durdurdu. KYC süreçleri ve diğer konular hususunda üçüncü parti şirketleri ile de çalışmaya başlayan CoinAlpha yetkilileri artık çok daha hassas ve şeffaf bir yönetim planı izlemek zorunda. Şirketin PR ve sosyal medya hesapları da, ayrıca SEC tarafından incelemeye alındı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment