Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale: Bitcoin ABD-Çin Ticaret Savaşı Esnasında Yüzde 47 Değer Kazandı!

11 Haziran tarihinde Grayscale tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, lider kripto para birimi Bitcoin, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşları esnasında diğer sermaye korumaya yönelik varlıklara kıyasla inanılmaz iyi bir performans sergiledi.

İlgili araştırmadaki bilgilere göre Bitcoin 5 Mayıs ile 31 Mayıs arasındaki sürede %47 gibi hayret verici bir değer artışı yakalayarak en iyi performans gösteren varlık oldu. Bitcoin’i %2.1 artış yakalayan Japon Yeni takip etmekte. Bunun yanı sıra birçok varlık ticaret savaşları esnasında ciddi bir çekilme yaşadı ki buna Nasdaq’ın %8.7 gerileyen endeksi de dahil. Nasdaq bu sonuç ile küresel hisseler arasından en kötü performans sergileyeni oldu.

Araştırmacı Matthew Beck konu hakkında yaptığı açıklamada ‘çekilmenin’ hala ilk aşamalarında olmasına rağmen, Bitcoin’in bu risklerden ve olası tehlikelerden çok önce sıçrama yaptığını ifade etti. Özellikle Çinli milyarderlerin hem ülkelerindeki sermaye kontrolünden kurtulmak hem de ABD yaptırımlarından kendilerini korumaya almak için Bitcoin ve buna benzer kripto para birimlerine akın ettiği gözlemlenmekte.

Beck’e göre Bitcoin hala hayat döngüsünün çok erken aşamasında ve küresel likidite krizlerinde sergilediği ‘güvenilir liman’ performansı ile geleceğin güvenli varlıkları arasına girmeye oldukça yakın.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment