Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Bitcoin Arzını Sıkıntıya Düşürebilir

Bitcoin fonu Grayscale, Q3 raporunda haftalık 55.3 milyon dolar değerinde Bitcoin yatırımı gerçekleştiğini açıkladı. Şirket, toplamda 1.05 milyar dolar değerindeki yatırımlarıyla bazı uzmanların dikkatini çekti ve BTC’ye olan kurumsal talebin yüksekliği konuşuldu.

MicroStrategy, Square gibi şirketlerin yaptığı BTC yatırımlarının ardından Grayscale’den gelen Q3 raporu, analistlere göre şirketin Bitcoin talebinin oldukça yüksek olduğunun bir göstergesi. Bu da bazı analistlere göre Bitcoin arzı için problem oluşturma potansiyeline sahip bir gelişme.

Grayscale’in Q3 Raporunda Neler Var?

2020’nin üçüncü çeyreğinde Grayscale Bitcoin Trust, 1,05 milyar dolarlık bir BTC girişi kaydedildiğini açıkladı. Bu rakam, firmanın ilk milyar dolarlık çeyreği olma özelliğine sahip. Uzmanlar, bu seviyedeki Bitcoin girişini rekor düzeyde görülen bir kurumsal talep olarak yorumladı.

Grayscale’in 3 aylık raporunda şu veriler paylaşıldı:

Grayscale, 3Ç20’de 1 milyar doları aşan en büyük üç aylık girişini kaydetti. Grayscale’e yılın başından beri yapılan yatırım 2,4 milyar doları aşarak 2013-2019 arasındaki 1,2 milyar dolarlık kümülatif girişi ikiye katladı. Grayscale’in kuruluşundan bu yana aldığı yatırımlar toplamda 3.6 milyar dolar oldu.

13 Mart’ta Bitcoin fiyatı rekor düşüş görmüştü ve 3.600 dolara gerilemişti. Bitcoin, bu tarihten beri istikrarlı bir şekilde toparlandı ve 12.500 doların üzerine çıkmayı başardı. Grayscale’in Q3 raporunun BTC fiyatı 3.600 doların altındayken toparlanmasının ardından gelmesi ise uzmanlara göre oldukça manidar. 

Dan Tapiero’dan Sert Grayscale Çıkışı

Cointelegraph’ta konuyla ilgili paylaşılan habere göre, Gold Bullion Int. ve DTAP Capital gibi şirketlerin CEO’su olan Dan Tapiero, Grayscale’de görülen Bitcoin talebinin BTC arzında sıkıntı yaratabileceğini öne süren bir açıklama yaptı. Dan Tapiero, konuyla ilgili görüşlerini Twitter’da dile getirdi. Tapiero, paylaştığı tweette Grayscale’in yarınlar yokmuşçasına BTC tükettiğini söyleyerek shortta olanların bu durumdan kötü etkilenme olasılığı olduğunu ve BTC fiyatının herhangi bir yöne gidebileceğini aktardı.
tapiero-bitcoin-grayscale

Tapiero’nun açıklamalarının ardından bazı analistler, BTC arzının halving sonrası beklentilere paralel şekilde hareket ettiğini söyledi. 11 Mayıs’ta halving ile birlikte yarıya inen BTC arzı, tarihsel olarak BTC fiyatını da etkileme özelliğine sahip. Son dönemlerde BTC’ye olan kurumsal talebin artması, bu beklentiyi doğrulayan bir gelişme olarak yorumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!