Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale CEO’sundan “İyimser” Ethereum Açıklaması

En büyük kripto para yönetim şirketi Grayscale Investments’ın CEO’su Michael Sonnenshein, şirketin Ethereum planları hakkında konuştu.

Sonnenshein, “Grayscale olarak odağımızı spot ürünlere vermeye karar verdik. Bu bizim DNA’mızın temelinde yer alıyor.” dedi.

Grayscale, ABD’de vadeli Ethereum ETF’si kurmak için geçen yıl yaptığı başvuruyu bu ay geri çekti.

Grayscale CEO’su, bunun sebebinin piyasada halihazırda vadeli işlem sözleşmelerine yönelik birkaç farklı ürün bulunması olduğunu söyledi. Sonnenshein, “Bazen bir ürün için başvuruyoruz. Bu, onun piyasaya sürüleceği anlamına gelmiyor.” dedi.

ABD’de spot Bitcoin ETF’leri onaylandıktan sonra gözler, spot Ethereum ETF’lerine çevrildi. Grayscale, BlackRock, VanEck, ARK Invest, Fidelity, Invesco ve Hashdex, böyle bir fon kurabilmek için başvuruda bulundu.

Ancak analistler, Ethereum’un menkul kıymet olup olmadığı konusunda hala karar vermemiş olan SEC’nin bunları yakın zamanda onaylamasını beklemiyor.

Grayscale CEO’su, SEC’nin Ethereum hakkındaki görüşleriyle ilgili net bir yorum yapmazken, “SEC’nin yatırımcılar adına doğru şeyi yapacağı konusunda iyimser” olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!