Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Coinbase’e 380 Milyon Dolarlık Bitcoin Taşıdı: Fiyat Düşüyor!

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticilerinden Grayscale’in Coinbase’e 385 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) transfer etmesi fiyatta sert düşüşe yol açtı. 

Grayscale’den beklenmedik bir Bitcoin transferi geldi. On-chain veri analiz şirketi Arkham Intelligence’e göre Grayscale, 16 Ocak Salı günü TSİ 17.30 sularında ABD’li kripto para borsası Coinbase’e 385 milyon dolar değerinde 9.000 BTC gönderdi. Grayscale transfer hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı.

Piyasa analistleri yapılan bu işlemleri satış öncesi hazırlık olarak yorumladı. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunu spot ETF’e çeviren şirket lansmanın ilk günlerde ciddi satışlara ev sahipliği yapmıştı.

Yüklü miktardaki bu transfer işleminin ardından Bitcoin fiyatında düşüş görüldü. CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle kısa sürede %2 değer kaybeden Bitcoin, 42.862 dolar seviyesinden 42.169 dolara kadar geriledi.

Şirket son olarak 12 Ocak günü harekete geçerek Coinbase’in kurumsal yatırımcılar için ayrılmış bölümü Coinbase’e 183 milyon dolar değerinde 4 bin BTC göndermişti. Bu transferin ardından Bitcoin fiyatında kayda değer oranda düşüş görülmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!