Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Digital Large Cap Fund Artık SEC’ye Rapor Verecek

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi Grayscale Investments, bünyesindeki Digital Large Cap Fund’ın artık ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonuna rapor veren bir şirket olarak hareket edeceğini duyurdu.

Sepetinde altı farklı kripto paraya yer veren Digital Large Cap Fund,  SEC’ye halka açık şirketlerinkine benzer şekilde çeyreklik ve yıllık olarak raporlama yapacak. Grayscale, SEC nezdinde zaten belli başlı yükümlülükleri olan Digital Large Cap Fund’ı bu statüye çıkarmak için mayıs ayında başvuruda bulunmuştu.

Artık SEC’ye raporlama yapılacağı için bu fondan hisse alan yatırımcılar, 1933 tarihli Menkul Kıymetler Yasası doğrultusunda hisselerini 12 ay değil 6 ay bekleyip likidite edebilecek.

Grayscale’in hukuk departmanının başkan yardımcısı Craig Salm’a göre Bitcoin, Ethereum, Cardano, Bitcoin Cash, Litecoin ve Chainlink’ten oluşan fonun SEC’ye rapor verecek olması, yatırımcıların “büyüyen dijital para ekosistemine duydukları ilginin” bir göstergesi niteliğinde.

Şirket, Grayscale Bitcoin Cash Trust, Grayscale Ethereum Classic Trust ve Grayscale Litecoin Trust’ı da bu statüye çıkarmak için başvuruda bulunduğunu duyurdu. Grayscale Bitcoin Trust ve Grayscale Ethereum Trust, halihazırda SEC’ye rapor sunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!