Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Chainlink’i GDLC’ye Ekledi

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi olan Grayscale, Digital Large Cap Fund’da XRP’nin açtığı boşluğu Chainlink (LINK) ile doldurdu. Chainlink, 13 milyon dolardan fazla piyasa değeriyle en büyük 10 kripto para arasında yer alıyor.

Grayscale işletmesindeki Digital Large Cap Fund’ın (GDLC) yönetiminde 538.2 milyon dolarlık varlık bulunuyor. Yılın yalnızca belirli periyotlarında yatırımcıya açılan fon, şu anda yatırım almıyor.

Ürün sayısı yeniden 6’ya çıktı

Yatırımcılar, en büyük piyasa değerine sahip kripto paralara GDLC aracılığıyla yatırım yapabiliyor. Fona dahil olan kurumsal ve kalifiye yatırımcılar, alım yaptıktan sonraki bir yıllık bekleme sürecinin ardından satış yapabiliyor.

grayscale-fon-chainlink

GDLC, bu yıla kadar Bitcoin, Ether, Litecoin, Bitcoin Cash ve XRP’den oluşuyordu. Grayscale, 5 Ocak’ta XRP’yi fondan çıkarma kararı aldı. Bundan kaynaklanan boşluğu, artık LINK dolduracak. 6 Nisan itibarıyla fonun dağılımı şu şekilde:

  • %80,50 Bitcoin
  • %16,86 Ether
  • %0,78 Bitcoin Cash
  • %0,99 Litecoin
  • %0,87 Chainlink

CoinGecko verilerine göre LINK, son 24 saat içinde %6,1 değerlendi ve 33,11 dolardan işlem görüyor. Grayscale, yakın zamanda tekil şekilde faaliyet gösteren bir Chainlink tröstü kurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!