Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale’in Bitcoin Özelindeki Satışları En Düşük Seviyesine Geriledi!

Kripto para odaklı yatırım şirketi Grayscale’in ETF’inden yaşanan çıkışlar yavaşlarken CEO’dan konu hakkında açıklama geldi.

Spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürüldüğü günden bu yana yaşanan çıkışlarla gündeme gelen ve piyasa özelinde satış baskısı yaratan Grayscale cephesinde sular durulmaya başladı.

Verilere göre Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunda 10 Nisan günü 17,5 milyon dolarlık çıkış yaşandı. Bu rekor düşük seviye olarak geçti.

SosoValue tarafından aktarılan verilere göre GBTC pazartesi ve salı günleri 450 milyon doların üzerinde net çıkış yaşadı ve son üç aydaki toplam çıkış miktarı çarşamba günü itibariyle 15 milyar doların üzerine çıkmış oldu.

Reuter tarafından konu hakkında aktarılan haberde Grayscale CEO’su Michael Sonneshein‘in açıklamalarına yer verildi. Sonneshein, çıkışların nihayet bir dengeye ulaştığını belirtirken satıcıların tükenmeye başladığını vurguladı.

Benzer bir açıklamayla Sonneshein’i destekleyen Matrixport iş geliştirme direktörü Benjamin Stani, şu ifadelere yer verdi:

GBTC akışları, tükendiği söylenen zorunlu satıcıların çoğuyla bir dip bulmuş gibi görünüyor. Bence piyasa bu sefer daha ciddiye alıyor çünkü doğal olarak bir noktada bir denge bulacağız ve Sonnenshein’ın yorumu yakın olduğumuzu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!