Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Greenspan, Bitcoin’in Olası Düşüş Sebebine Dikkat Çekti!

Bitcoin‘in fiyatı 24 Eylül tarihinde 1.000 dolardan fazla değer kaybetti ve bazı borsalarda 7.000 dolar bandına kadar geriledi. Uzmanlar ise bunun fiziki teminatlı Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi platformu Bakkt’ın beklentileri karşılayamamasından kaynaklandığını düşünmekte. Yatırımcılar söz konusu gelişmeden sonra Bitcoin’in ‘aşırı değerlendiğini’ düşünüp, elindekilerden kurtulmaya ve tepeden diğer insanlara BTC satmaya çalışmış olabilir.

Bitcoin’in düşüşünü körüklediği düşünülen bir başka gelişme ise hash rate’in 1 haftada yüzde 52 azalması oldu. Hash rate basın saatine göre eski seviyesine yeniden yaklaşmış olarak gözükse de, tek bir gün içerisinde yaşanan yüzde 40 düşüş piyasayı adeta salladı.

Ünlü kripto para analisti Mati Greenspan ise farklı bir konuya dikkat çekti. Greenspan, turuncu ile gösterilen ABD hisse senetleri piyasası çöküşü ile, mavi ile gösterilen Bitcoin fiyatı çöküşünün arasındaki benzerliğin ne kadar fazla olduğunun altını çizdi.

İkisinin bağımsız varlıklar olduğunu sözlerine ekleyen Greenspan, yine de bunun çok ilginç bir tesadüf olduğunu söyleyerek tweet’ini noktaladı.

Daha önce hisse senedi piyasası ile BTC arasında hiçbir korelasyon görülmemiş olsa da, bu durumun ilk olmayacağı anlamına gelmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment