Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Afrika’nın En Büyük Süpermarket Zinciri Artık Bitcoin (BTC) Ödemelerini Kabul Ediyor

Güney Afrika’nın en büyük süpermarket zincirlerinden biri olan Pick n Pay, alışverişlerde Bitcoin (BTC) ödemelerini kabul ettiğini açıkladı. 

Güney Afrika’da faaliyet gösteren The Times gazetesinin haberine göre Pick n Pay, müşterilerine Bitcoin ile ödeme yapma desteği sunmaya başladı. Pick n Pay müşterileri artık herhangi bir Lightning Network özellikli uygulama aracılığıyla Bitcoin kullanarak ödeme yapabilecek ve bunun için sadece bir QR kod okutmaları yeterli olacak.

Söz konusu habere göre Bitcoin ödemeleri son beş ayda on mağazada test edildi ve şu anda ülke genelinde 39 mağazada kullanıma açıldı.

Pick n Pay sözcüsü gelişmeler hakkında şu açıklamada bulundu:

İşlem, bir banka kartını veya kredi kartını kaydırmak kadar kolay ve güvenli. Müşteriler uygulama üzerinde bir QR kodu tarar ve işlem sırasında akıllı telefonlarından transfer işlemini kabul ederler, hepsi bu. Her işlem için hizmet ücreti ortalama 0,04 dolar dolara mal oluyor ve işlemler 30 saniyeden kısa sürede gerçekleşiyor.

Düşük işlem ücretiyle hızlı alışveriş imkanı sağlayan bu entegrasyon şimdiden birçok müşteri tarafından kullanılmaya başlandı. Pick n Pay, Bitcoin ödemelerini önümüzdeki aylarda 1.628 mağazasının tamamında kullanıma sunmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!