Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Başkanlık Komisyonundan Kripto Para Önerileri

Güney Kore Başkanlık Ofisi’ne bağlı olan 4.Sanayi Devrimi Komisyonu, ülkedeki kripto para mevzuatlarıyla ilgili yeni önerilerde bulundu.

Başkanlık Komisyonu, Güney Kore’nin kripto para konusunda daha ilerici bir politika izlemesi gerektiğini öne sürüyor.

Sektörün Önü Açılmalı

Başkanlık Komisyonu, ülkedeki kripto para politikalarıyla ilgili yeni bir rapor yayınladı ve Güney Kore Hükümetinin atması gereken adımlardan bahsetti.

Başkanlık Komisyonu öncelikle kripto para piyasasının geçtiğimiz son birkaç yıl içerisinde ne kadar büyüdüğünü vurguladı ve şu notu düştü:

Mayıs 2019 verilerine göre dünya genelindeki günlük kripto para hacmi 69 milyar dolar civarındaydı. Dolayısıyla artık kripto para ticaretinin önüne geçmek mümkün değil.

Başkanlık Komisyonu’na göre Güney Kore’deki yetkililer artık kripto para ticaretini durduramayacaklarına göre bir an önce ilerici bir politika izlemeye başlamalılar. Başkanlık Komisyonu bu konuda da bazı önerilerde bulunuyor.

Neler Yapılmalı?

Güney Kore Başkanlık Komisyonu tarafından yayınlanan rapora göre ülkedeki yetkililerin öncelikle kripto para sektöründeki türev piyasalarının ve saklama hizmetlerinin önünü açmaları gerekiyor.

4.Sanayi Devrimi Komisyonu tarafından yapılan açıklamalara göre bu adımlar yerli kripto para sektörünün kurumsallaşmasını ve dolayısıyla daha güçlü hale gelmesini sağlar. Tüm bunlar yalnızca yerli yatırımcının güvenliğini artırmakla kalmaz aynı zamanda Güney Kore’yi kripto para konusunda öncü konumuna yerleştirir:

Şu anda sermaye piyasalarında hizmet veren menkul kıymet şirketleri ve bankalar kripto paralara özel saklama hizmetleri sunmalılar. Böylece Güney Kore’deki kripto para sektörü, saklama hizmeti konusunda yabancı şirketlere bel bağlamamış olur […] Güney Kore Hükümetinin kurumsal yatırımcıların kripto para ticareti yapmasına izin vermesi, özellikle tezgah-üstü (OTC) platformların önünü açması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment