Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Blockchain’i Yeniden Araştırıyor

Güney Kore Hükümeti geçtiğimiz yıl Blockchain düzenlemeleriyle ilgili yaptığı araştırmaların ardından bu yıl yeni bir araştırma düzenlemeyi planlıyor.

Yonhap gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan habere göre Güney Kore’deki Bilim Bakanlığı, Blockchain düzenlemeleriyle ilgili yapılan çalışmaları hızlandırabilmek için kolları sıvadı.

“Blockchain Düzenlemelerinde Gelişim Araştırma Grubu” adıyla hazırlanan bu yeni projenin başlıca amacı Blockchain sektöründeki düzenlemelerin nasıl iyileştirilebileceğini öğrenmek. Bilim Bakanlığı önceden özellikle bilim ve teknoloji alanlarında buna benzer adımlar atmış, bu gibi ekiplerle birlikte belli başlı konulardaki çalışmaları hızlandırmayı başarmıştı.

Yukarıda adını verdiğimiz proje ilk olarak geçtiğimiz yılın haziran ayında hayata geçmişti ve bu proje kapsamında kişisel gizlilik, akıllı kontrat, elektronik belge ve dijital imza gibi birkaç farklı alanda çalışma yapılmıştı.

Bilim Bakanlığı bünyesinde yürütülecek olan bu seferki çalışma ise beş ana kurumsal konuya odaklanıyor olacak. Bu konular Blockchain teknolojisinin ilerleyen zamanlarda kullanılabileceği alanlar göz önüne alınarak seçildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre Blockchain teknolojisinin bu alanlardaki potansiyeli inceleniyor olacak: Lojistik ve dağıtım, kamu hizmetleri, sağlık hizmetler, finans ve enerji.

Güney Kore’de Blockchain ile ilgili yapılan bu gibi çalışmalar ülkedeki Blockchain kullanımını nasıl etkileyecek göreceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment