Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Merkez Bankası Dijital Para Ekibi Kuruyor

Güney Kore Merkez Bankası, dijital para dünyasındaki gelişmeleri daha iyi takip edebilmek için özel bir ekip kuruyor.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Güney Kore Merkez Bankası dijital para konusunda uzman isimler aramaya başladı bile.

Ekip Kuruyor

Kısa süre önce paylaştığımız bir yazıda da belirttiğimiz üzere Güney Kore Merkez Bankası’nın şu an için kendi dijital parasını geliştirmek gibi bir planı yok. Ancak ülkedeki yetkililer yine de dijital para alanındaki gelişmeleri takip etmek, bu konuda geride kalmamak istiyorlar.

Güney Kore Merkez Bankası’nın bugün yayınladığı 2020 Para Politikası adlı rapora bakacak olursak ülkedeki yetkililerin dijital paralarla ilgili yeni bir plan yaptıklarını söyleyebiliriz. Güney Kore Merkez Bankası bu plan doğrultusunda dijital para konusunda uzman isimlerden oluşan yeni bir ekip kuracak.

Bu ekibin tam olarak ne gibi çalışmalar yapacağı, kaç kişiden olacağı, ne gibi yetkilere sahip olacağı henüz bilinmiyor. Ancak ekibin görevinin genel olarak dijital para, Blockchain ve DLT konularında araştırma yapmak olduğunu söyleyebiliriz.

Korea Times tarafından yapılan habere göre Güney Kore Merkez Bankası 10 Aralık’ta yayınladığı iş ilanıyla birlikte bu alanda uzman isimleri aramaya başladı ekibi kurmak için harekete geçti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment