Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Hükümeti Kripto Paralara Dolaylı Yoldan 44 Milyon Dolar Yatırmış Olabilir

Güney Kore hükümetinin, geçtiğimiz son 4 sene içerisinde dolaylı yoldan kripto para ile bağlantılı şekilde yatırım yaptığı aktarıldı. Söz konusu yatırımların, Upbit ve Bithumb gibi kripto para borsalarına yönelik olduğu düşünülüyor.

Güney Kore’de Halk Gücü Partisi üyesi Yun Chang-hyun, çarşamba günü yaptığı açıklamalarda beş farklı kamu kuruluşunun, kripto para borsalarına yatırım yapan fonlara 50.21 milyar won (44.4 milyon dolar) yatırım yaptığını söyledi.

Yatırımlar 2017’de başladı

Korea Herald’ın haberine göre kripto para borsalarına yatırım yapan fonlara yapılan yatırımlar, 2017’de başlayıp Mart 2021’e kadar devam etti.

En büyük yatırımın, 34.3 milyar won ile Küçük-Orta Ölçekli İşletmeler Bakanlığı tarafından yapıldığı ifade ediliyor.

Diğer kuruluşlar arasında Kore Kalkınma Bankası, Ulusal Emeklilik Servisi ve Kore Endüstriyel Bankası bulunuyor.

Adalet Bakanı’nın açıklamasıyla azaltmaya gitti

Küçük-Orta Ölçekli İşletmeler Bakanlığının, borsalara 2017’de yaptığı dolaylı ilk yatırımın 19.3 milyar won büyüklüğünde olduğu düşünülüyor.

Bakanlık, Adalet Bakanı Park Sang-ki’nin 2018’de kripto para yatırımını kumar oynatmaya benzetmesinin ardından yatırımın miktarını 2.8 milyar wona düşürdü.

2020’de bir kesintiye daha gidildi ve miktar 600 milyon wona düştü. Ancak bu sayının, 2021’in ilk üç ayında yeniden 2.4 milyar wona çıkarıldığı aktarıldı.

Hükümetin politikalarını eleştirdi

Kripto para borsalarına yönelik yatırım yapılmasının, ülkede şimdiye dek izlenmiş kripto para politikaları ile uyuşmadığı belirtiliyor. Yun, yaptığı açıklamalarda hükümeti şu şekilde eleştirdi:

“Eğer dijital coinlere yatırım yapmak ‘kumarsa’, kamu kuruluşlarının kripto para borsalarına yatırım yapmasını nasıl açıklayacaksınız?”

Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Joo-yeol ve Finansal Hizmetler Komisyonu Başkanı Eun Seong-soo, yakın zamanda kripto paraların spekülatif olduğunu ve herhangi bir içsel değere sahip olmadığını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!