Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Kripto Para Kazançlarından Vergi Almıyor

Güney Kore Strateji ve Maliye Bakanlığı, ülkedeki kripto para vergileriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan vergi açıklaması ülkedeki pek çok yatırımcıyı rahatlatsa da ortada hala bazı soru işaretleri var.

Vergi Yok

Güney Kore Strateji ve Maliye Bakanlığı, ülke genelindeki kripto para yatırımcılarını yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Güney Kore’deki yatırımcıları bir süredir kripto para vergileriyle ilgili bilgi almaya çalışıyorlardı. Strateji ve Maliye Bakanlığı, yerli yatırımcılardan gelen soruları yanıtlayabilmek için yeni bir açıklama yaptı.

Bitcoinist tarafından aktarılan bilgilere göre Bakanlık, kripto para ticareti yaparak kar elde eden yatırımcıların vergi ödemek zorunda olmadıklarını açıkladı. Güney Kore’deki yatırımcılar bu açıklamanın üstüne epey rahatladılar.

Soru İşaretleri Var

Güney Kore’deki yetkililer kripto para ticaretinden elde edilen gelir üstünden vergi ödenmesine gerek olmadığını söylüyorlar ama yatırımcıların kafalarında hala bazı sorular var.

Bu sorular aslında doğrudan Bithumb’ın başına gelen olaylarla bağlantılı. Bugün öğrenildi ki Güney Kore’deki yetkililer, kripto para borsası Bithumb’ın geçmişe dönelik 70 milyon dolarlık bir vergi borcu olabileceğini düşünüyorlar.

Strateji ve Maliye Bakanlığı’nın kripto para ticaretinden elde edilen gelirin vergilendirilmediğini açıklaması, Bithumb’ın ise geçmişe yönelik vergi borcunun olma ihtimali ülkedeki yatırımcıların kafalarını karıştırdı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment