Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Yasası Yürürlüğe Girdi: Yatırımcılar Korunacak

Güney Kore’nin ilk kripto para mevzuatı artık yürürlüğe girdi. Bu uygulamanın kripto para yatırımcılarını koruması amaçlanıyor.

Sanal Varlık Koruma Yasası, bir yıllık uyum sürecinin ardından 18 Temmuz’da resmen onaylandı.

Güney Kore, dünyadaki en büyük kripto para pazarlarından biri. Kaiko verilerine göre 2024’ün ilk çeyreğinde kripto para piyasasında ABD dolarının ardından en çok kullanılan itibari para, Kore wonuydu.

Yasa, kripto para borsaları için daha sıkı şartlar koyuyor. Güney Kore’deki hizmet sağlayıcılar, kripto para mevduatlarının en az yüzde 80’ini kendi fonlarından ayrı şekilde soğuk depoda saklamakla yükümlü.

Borsalar ayrıca kullanıcıların nakit mevduatlarının saklanmasını lisanslı, yerel bir bankaya devretmeli ve müşteri mevduatlarına eşdeğer miktar ve türde kripto para rezervleri bulundurmalı.

Hizmet sağlayıcılar, hacklenme veya likidite krizlerine karşı önlem olarak sigorta yaptırmak veya bir rezerv fonu kurmak zorunda.

Şüpheli faaliyetler denetlenecek

Yasaya göre borsaların yasa dışı ticaret faaliyetlerini tespit etmek için gerçek zamanlı takip sistemleri kurması gerekiyor. Yasalara uymayan hizmet sağlayıcılar, cezaya tabi olabilir.

Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), şüpheli faaliyetleri taramak için yerel borsalarla birlikte 24 saatlik bir gözetim ağı kurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!