Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Merkez Bankası, Ulusal Kripto Para Birimi Hakkındaki İddialara Yanıt Verdi

Merkez Bankası tarafından piyasaya sürülen ‘dijital para birimleri’ veya kripto paralar, 2018 yılının ikinci yarısından itibaren popüler bir konu haline geldi. Kripto para sektöründe önde gelen piyasalardan birisini bünyesinde barındıran Güney Kore de, konu hakkında bir araştırma başlatmıştı ve görünüşe göre araştırmayı sonlandırdı.

29 Ocak tarihinde yapılan duyuruya göre, Güney Kore Merkez Bankası (BOK), ulusal kripto para birimi konusu küresel çapta popüler hale gelse de, yakın gelecekte böyle bir proje yapma niyetinde değil. Merkez bankası destekli kripto para birimleri (CBDC) üzerine yaptığı araştırmayı tamamlayan BOK yetkilileri, bankanın en azından şuan için böyle bir şeye ihtiyaç duymadıklarını açıkladı. ABD’nin Merkez Bankası konumundaki FED de dahil dünyanın diğer önde gelen merkez bankalarının çoğu böyle bir proje yapmayacaklarını açıklamıştı.

Güney Kore Merkez Bankası yetkilileri tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

”Yakın gelecekte bütün insanlar için kullanıma uygun bir CBDC türü piyasaya sürme planımız yok. İlk olarak CBDC uygulamasının masrafları ve faydaları hakkında daha fazla araştırma yapmalıyız.”

Yetkililer yapılan ilk araştırmanın temel olarak beyin fırtınasından ve CBDC’lerin daha geniş bir bakış açısı ile hem yasal hem de sosyal verimliliğinin masaya yatırılmasından oluştuğunu, daha sonra yapılacak olan araştırmaların çok daha detaylı devam ettirileceğini açıkladılar. CBDC konusu aslında kripto para topluluğunun bir kesimi tarafından da pek tasvip edilmiyor. Birçok uzman söz konusu kripto paraların, gerçek kripto para ruhuna ve ekonomik özgürlüğe aykırı olduğunu düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment