Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Üç Kripto Borsası, Seyahat Kuralını 2022’nin Başında Uygulamaya Koyacak

Güney Koreli kripto para borsaları Bithumb, Coinone ve Korbit, müşteri bilgilerinin takibi için gerekli seyahat kuralını Ocak 2022’den itibaren uygulamaya başlayacak.

Bithumb, Coinone ve Korbit, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından ortaya konan seyahat kuralına uyum sağlayabilmek için CODE adı altında yeni bir şirket kurdu.

CODE tarafından geliştirilen blockchain sistemini kullanan Koreli borsalar; FATF’nin kuralı uyarınca belli bir değeri aşan işlemlerin gönderici ve alıcı tarafında yer alan müşterilerin kişisel bilgilerini kayıt altına alabilecek.

Bu bilgilerin borsadan borsaya aktarımını öngören seyahat kuralı ile kara para aklama gibi yasa dışı işlemlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Coinone’ı yöneten ve CODE’un da CEO’luğunu üstlenmeye başlayan Cha Myung-hoon; CODE’u üç borsa olarak ortak şekilde kullanacakları için bu üç borsa arasında daha şeffaf şekilde işlem yapılabileceğini belirtti.

Güney Kore’deki kripto para borsalarının seyahat kuralını en geç Mart 2022’ye kadar uygulamaya koymaları bekleniyor. Bithumb, Coinone ve Korbit üçlüsü tarafından geliştirilen CODE’un karşısında, Upbit tarafından geliştirilen VerifyVASP adlı rakip bir sistem de bulunuyor.


Görsel: Seul, Ciaran O’Brien/Unsplash
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!