Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gürcistan’dan Ünlü Milyardere Bitcoin Suçlaması: 8.250 BTC’yi Zimmetine Geçirdi!

Gürcistan’ın en ünlü yatırımcılarından milyarder George Bachiashvili, kurduğu Bitcoin (BTC) madencilik fonu aracılığıyla zimmete para geçirme ve kara para aklama suçundan soruşturma altına alındı.

Yerel bir ajansın 6 Temmuz tarihinde yayınladığı habere göre Gürcistan Gayri Safi Milli Hasılası’nın (GYSH) %40’ına katkıda bulunan Co-Investment fonunun kurucusu George Bachiashvili, Gürcistan Savcılığı tarafından 2017 yılında 39 milyon dolar değerinde 8.253,13 BTC’yi zimmetine geçirmekle ve kara para aklamakla suçlanıyor.

Gürcistan Savcılığı tarafından yürütüldüğü bildirilen soruşturmaya konu olan iddialara göre Bachiashvili, 2015 yılında şahsi olarak topladığı belirtilen fonlarla Bitcoin madencilik fonu kurdu. Fon, operasyon halinde bulunduğu bir yıldan uzun süre içerisinde ilgili tarihte 116 milyon dolar değerinde 24.662 BTC üretti. Toplam gelirden elde edilen kar 39 milyon dolar değerinde 8.253,13 BTC olurken yatırımcılara kar payı olarak yalnızca 536.900 dolar ödendi. Yazım tarihinde iddialara konu olan 8.253,13 BTC’nin 247 milyon dolar değerinde olduğu kaydedildi.

Savcılık, Bachiashvili’nin kalan fonlara dair ayrıntıları gizlediğini ve farklı cüzdanlara aktararak finansal işlemlerde kullanma niyetinde olduğunu iddia etti. Bachiashvili’nin bu kapsamda suçlu bulunması halinde 9 ile 12 yıl arasında hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

Öte yandan yatırımcının yasal temsilciliğini yapan hukuk bürosu Amsterdam & Partners LLP konu hakkında yayınladığı basın bildirisinde, suçlamalara dair herhangi bir kanıt bulunmadığını ve eylemin siyasi motivasyonlarla yürütüldüğünü öne sürdü.

Gürcistan Co-Investment fonu ise soruşturmanın fon ile herhangi bir bağlantısı bulunmadığını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!