Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hacklerlar Ethereum Aklamaya Devam Ediyor: 5 Bin Tane Daha Gönderildi!

WazirX borsasına yapılan 230 milyon dolarlık saldırı sonrası hackerlar para aklamaya devam ediyor.

WazirX’in Temmuz ayında gerçekleşen 230 milyon dolarlık hack saldırısının ardından çalınan fonlar, hala hareket etmeye devam ediyor.

Hackerlar, pazartesi gecesinden itibaren 15.000 Ethereum (ETH) üç parça halinde taşıdı. Perşembe sabahı itibarıyla 5.000 Ethereum’u daha Tornado Cash’e gönderildi.

On-chain analiz paltformu Arkham’ın verilerine göre, hackerların cüzdanında hala 50 milyon dolardan fazla değerinde token bulunuyor ve bu miktarın büyük kısmı Ethereum’dan oluşuyor.

Tornado Cash, kripto kullanıcılarının token transferlerinde cüzdan adreslerini gizlemelerine olanak tanıyan bir hizmet olarak biliniyor. Her ne kadar kendisi kötü niyetli bir platform olmasa da, genellikle çalıntı fonları aklamak için kötü niyetli aktörler tarafından tercih ediliyor.

Temmuz ayında WazirX’in çok imzalı cüzdanlarından biri, bir güvenlik açığı nedeniyle hacklenmiş ve 100 milyon dolardan fazla Shiba Inu (SHIB) ve 52 milyon dolarlık ether gibi çeşitli varlıklar çalınmıştı.

Bu saldırı, borsanın Haziran 2024 raporunda belirttiği toplam rezervlerin %45’inden fazlasını oluşturuyordu ve o tarihten sonra borsa, yükümlülüklerini temizlemek amacıyla bir yeniden yapılandırma sürecine girdi.

WazirX’in kurucusu Nischal Shetty, yeniden yapılandırma sürecinde birkaç kez suçlamaların yönünü değiştirdi. İlk olarak, saldırının, varlıkların saklanmasını üstlenen Liminal’ın bir hatasından kaynaklandığını öne sürdü ancak Liminal bu iddiayı reddetti.

Binance iddialara yanıt vermişti

Ağustos ayının sonunda ise Shetty, WazirX’in ana şirketi Zettai Labs’a ait fonların çoğunluğunun Binance tarafından tutulduğunu, bu nedenle müşterilere geri ödeme yapma kapasitesinin kısıtlandığını iddia etti.

Ancak Binance yaptığı bir açıklamada, WazirX ve kurucusu Shetty’nin, borsayla olan ilişkileri hakkında yanlış bilgi verdiğini belirtti. Binance, “WazirX’i hiçbir zaman sahiplenmedik, kontrol etmedik veya yönetmedik. Temmuz 2024 saldırısı öncesi, sırasında veya sonrasında da böyle bir durum olmadı” dedi.

Binance ayrıca, Shetty’nin sorumluluktan kaçmaya çalıştığını ve WazirX ekibinin, kullanıcı fonlarının kaybıyla ilgili hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!