Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hakaretler, Tahminler, İddialar: 2018 Yılı Kripto Twitter Savaşları!

2018 yılı belki de kripto para sektöründe bir çok açıdan en inişli çıkışlı olaylara sebep olan yıl oldu ve şüphesiz yılın en çok ilgi çeken konularından birisi de, Twitter üzerinden yaşanan kripto para savaşları oldu.

Özellikle Bitcoin üzerinden dönen savaşlar, zaman zaman oldukça kişisel ve can sıkıcı hale de geldi.

Tone Vays ve Nouriel Roubini arasında başlayan gerilim, daha sonra Nouriel Roubini’nin bütün kripto para sektörünü eleştirmesine neden oldu ki bunlara, Tone Vays’ın saç modeli üzerinden yapılan iğnelemeler de dahil. Roubini aslında sadece Tone Vays ile değil, zaman zaman Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin ile, zaman zaman da Anthony Pompliano ile değişik söz düellolarına girdi.

Vitalik gibi önde gelen bir kişiye tek yüklenen tabii ki sadece Roubini değildi ve Tron‘un liderlerinden birisi olan Justin Sun da ile Buterin arasında da yıl boyunca birden çok münakaşa yaşandı. Özellikle Ethereum ve Tron blockchain ağlarının yapabilecekleri ve gelişmeleri üzerine konuşan ikili, hala aralarındaki husumeti tam olarak çözebilmiş değil.

Bunun yanı sıra Vitalik ile Binance kripto para borsasının CEO’su Changpeng Zhao arasındaki tartışma da bir çok kişinin hatırlayacağı olaylardan birisidir. Buterin, bütün merkezi borsaların ”cehennemde yanmalarını” dilediğini belirterek, Zhao’dan tepki çekmişti ancak daha sonra olay Zhao’nun nispeten ”olumlu” cevabı ile çözüme bağlandı.

Tabii ki, John McAfee gibi bir ismin girdiği münakaşalarının sayısı diğerlerine göre oldukça fazla olsa da, McAfee’nin HitBTC kripto para borsasını hedef alması ve takipçilerinden borsayı kullanmamalarını talep etmesi de yıla damga vuran olaylardan birisiydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment