Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hamas’ın İsrail Savaşından Beri 100’den Fazla Binance Hesabı Kapandı

İsrail’deki yetkililer, savaştan sonra Hamas’ın onlarca kripto para hesabının kapatılması talimatında bulundu ve milyonlarca dolarlık kripto paraya el koydu.

Financial Times tarafından aktarılan bilgilere göre İsrail-Hamas arasında 7 Ekim’de çıkan savaştan  bu yana dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’teki 100’den fazla hesap kapatıldı.

İsrail’deki yetkililer ayrıca çoğu Binance’te olmak üzere 200’e kadar varan kripto para hesabı hakkında bilgi talebinde bulundu.

Konu hakkında konuşan Binance yetkilileri, borsanın son haftalarda “az miktarda” hesaba “bloke koyduğunu” belirtip, şirket olarak “uluslararası tanınırlığı olan yaptırım kurallarına uyum sağladığını” ekledi.

FT’ye konuşan bir İsrail Ulusal Siber Güvenlik Müdürlüğü yetkilisi, şunları söyledi:

“Bu savaş döneminde kripto paralar, terör finansmanı açısından büyük bir sorun teşkil ediyor çünkü onun dışında bir seçenek bulunmuyor. Kripto para cinsinden fonlarda savaş başladığından beri çok büyük bir artış var.”

İsrail’deki yetkililer, 7 Ekim’den bu yana Hamas ve daha farklı örgütler ile bağlantılı olan yaklaşık 150 bağış kampanyası tespit etti. İsrail polisi geçen haftaki açıklamasında Hamas tarafından para toplamak için kullanılan bazı adreslerin dondurulduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!