Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hangisi Daha İyi: Cardano mu EOS mu?

Weiss Ratings kısa süre önce Cardano ve EOS arasında bir kıyaslama yaptı ve bu kıyaslamanın sonucunu sosyal medya üzerinden paylaştı.

Kripto paralar arasında kapsamlı kıyaslamalar yapan Weiss Ratings şu anda kripto paraları en güvenilir şekilde sıralayan kuruluşlardan biri olarak kabul ediliyor.

Cardano ve EOS

Weiss Ratings, Cardano ve EOS arasına yaptığı kıyaslamanın sonuçlarını kısa süre önce yayınladı. Bu sonuçların EOS için pek parlak olmadığını söyleyebiliriz.

Weiss Ratings tarafından paylaşılan bilgilere göre Cardano, EOS’tan çok bariz bir şekilde üstün durumda. Weiss Ratings’e göre EOS her ne kadar Cardano’dan önce kurulmuş olsa da Cardano günümüzde EOS’u net bir şekilde geçti.

EOS’a Tepki

EOS günümüzde özellikle ağ içerisinde kullanılan yönetim modeli nedeniyle büyük tepkiler alıyor. Weiss Ratings haziran ayında bu sebepten EOS’un puanını düşürme kararı almıştı.

Bazı EOS kullanıcıları ağ içerisindeki oylama sisteminin tam anlamıyla demokratik olmadığını ve EOS’un aslında merkezi bir ağ haline geldiğini düşünüyorlar. Bu da EOS’un hem Weiss Ratings gibi kuruluşlardan hem de kripto para takipçilerinden tepki görmesine yol açıyor.

EOS’un her sıralamada düşük puan almadığını da belirtmek gerekiyor. Çünkü Çin’deki CCTD Araştırma Enstitüsü, yeni yaptığı bir sıralamada EOS’u birinci sıraya yerleştirdi.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment