Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hayır Kurumunun Hedefi 86 Milyon $ Bitcoin Bağışı Yapmak

Pineapple Fund cumartesi günü Internet Archive’a 1 milyon $ değerinde Bitcoin bağışladı. Pineapple, Aralık 2017’nin başlarında kurulmuş ve yalnızca Bitcoin ile çalışan bir hayır kurumu. Pineapple’ın nihai amacı kar amacı gütmeyen farklı organizasyonlara toplamda 86 milyon $ bağış yapmak.

Erken yatırım yapan çok fazla kişi Bitcoin üzerinden akıl almaz servetler elde etti ve bu kişilerden bazıları, elde ettiklerini paylaşmak istiyor. Pineapple Fund, Reddit üzerinde /u/PineappleFund kullanıcı adını kullanan anonim biri tarafından kuruldu.

Hayırsever isim şuanda dek hangi organizasyonlara Bitcoin bağışı yapıldığını göstermek üzere bir internet sitesi oluşturdu. Sitede aynı zamanda gelecek bağışlardan faydalanmak isteyen kar amacı gütmeyen organizasyonların başvurması için oluşturulmuş bir form bulunuyor.

Kurum şuana dek Sahra-altı Afrika’ya temiz su götürmek, evrensel sağlık hizmeti için teknoloji geliştirmek ve yaş alakalı hastalıkların tedavisini geliştirmek gibi spesifik alanlara odaklanmış 13 organizasyona şuana dek toplamda 657 Bitcoin (yaklaşık 8 buçuk milyon $) yardımda bulundu.

Fonun ana sayfasında şu yazı bulunuyor:

“Ana temalarımız tıbbi araştırmayı, cinsiyet eşitliğini desteklemek ve Dünya’ya iyilik katmak için yenilikçi yaklaşımlarda bulunmak.”

Sitede aynı zamanda tüm bu bağışların arkasında yatan motivasyon da belirtiliyor:

“Hayır için 86 milyon $ değerinde Bitcoin bağışlamak. Çünkü yeteri kadar paranız varsa paranın bir önemi kalmıyor.”

Bitcoin’e ilk zamanlarında yatırım yapan pek çok isim haberlere konu oldu. Yakın zamanda haberlere konu olan isimler ise Winklevoss ikizleriydi. İkizler 2013 yılında bulunan tüm Bitcoinlerin yüzde birine sahipti ve bu yatırım onların Bitcoin üzerinden milyarder olan ilk isimler olmalarını sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment