Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hazine Bakanlığı’nın Bildirisi “XRP’den Sonra Hedef USDT mi?” Dedirtti

Kripto para sektörü SEC ve XRP arasındaki davadan etkilenmişken, ABD Hazine Bakanlığı sabitcoinleri ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Sabitcoinlerin düzenlemeler kapsamında hedef alınması ile Bitcoin için tehlike çanlarının çalabileceği iddia edildi. Bu sırada, piyasadaki bazı isimler, SEC’in sıradaki hedefinin sabitcoin Tether (USDT) olabileceğini öne sürdü. Tether CTO’su ise iddialara karşı “biz yasalız, sorun yok” mesajı verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Ripple ve iki yöneticisine lisanssız şekilde menkul kıymet satışı sebebiyle dava açtı. Kripto para dünyası XRP ve SEC arasındaki gelişmeler hala sıcakken “sıradaki kim?” sorusunu sormaya başladı. Bu sırada ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklama okları sabitcoin (stablecoin) piyasasına çevirdi.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan sabitcoin açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı 23 Aralık tarihinde sabitcoinler ile ilgili bir bildiri yayınladı. Bakanlık, bazı sabitcoinlerin menkul kıymet olarak tanımlanabileceğini açıkladı. Bu da açıklamanın detaylarının dikkat çekmesi ile SEC davası ile yükselen korkuyu sabitcoin piyasası için de körükledi. Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile sabitcoinlerin AML/KYC düzenlemelerine uygun hareket etmesi gerektiği de bildirildi.

hazine-bakanligi-abd-kripto-para-token-coin-stablecoin-usdt-tether

SEC Tether’i de “menkul kıymet” sınıfında sayabilir

Crypto Quant CEO’su attığı tweet ile SEC’in sıradaki hamlesinin Tether olabileceğini söyledi. Düzenleyici kurum SEC’in USDT’yi menkul kıymet olarak kabul edebileceğini belirten CEO, SEC’in Tether’i hedef alması ile kripto para dünyasının derinden etkileneceğini savundu. Kim Young Ju, USD Coin’in (USDC) yasal olarak en uygun şekilde düzenlenen sabitcoin olduğunu söyleyerek, eninde sonunda USDT’nin yerini alacağını belirtti.

86.6 milyar dolarlık günlük hacmi ile kripto para dünyasında önemli bir yere sahip olan USDT, neredeyse 21 milyar dolarlık piyasa değeri ile en değerli kripto paralar arasında 3. sırada yer alıyor.

Tether (USDT) CTO’su iddialara yanıt verdi

Hem Bitfinex borsasının hem de Tether şirketinin CTO’luğunu üstelenen Paolo Ardoino iddialara yanıt verdi ve korku, belirsizlik ve şüphe anlamına gelen “FUD” vurgusu yaptı. Ardoino Tether’in yasal olarak kayıtlı olduğunun ve tüm Mali Suçları Araştırma Ağı (FinCEN) standartlarına uygun olarak düzenlendiğinin altını çizdi.

CTO bütün Tether kullanıcılarına katı KYC/AML standartlarının uygulandığını belirtti. Ardoino, SEC’in sıradaki hedefinin Tether olmasının söz konusu olmayacağına işaret eden açıklamalar yaparken, spekülatif söylemlere karşı şu yorumda bulundu:

“Kendinize şunu sorun: Böyle yanlış bilgiler yaymak kimin işine yarıyor?”

“Tether biterse, Bitcoin de çöker”

Twitter’da CryptoWhale ismi ile bilinen finansal analist SEC’in Tether’i hedef alması ile olabileceğini düşündüğü durumları açıkladı. Analist XRP’nin 1.3 milyar dolarlık dava ile birkaç günde %70 eridiğine dikkat çekerken; Tether’e açılacak olası bir dava ile USDT çöküşünün Bitcoin ve altcoin piyasalarını %80-90 oranında zedeleyeceğini söyledi.

Blockstream kurucusu ve CEO’su Adam Back CryptoWhale’in iddialarına yanıt verdi. USDT çökse bile Bitcoin’in etkilenmeyeceğini savunan Back, Tether’e alternatif birçok sabitcoin olduğunu vurguladı. Adam Back iddiaların doğruları “çarpıttığını” söylerken PlanB gibi isimlerden de destek topladı. Stok akış (S2F) modeli ile tanınan analist PlanB CryptoWhale için “dolandırıcı” yorumunda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!