Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HBO Belgeseli Yayımlandı: Bitcoin’in Kurucusu Gerçekten Bu İsim mi?

HBO’nun yeni belgeseli “Money Electric: The Bitcoin Mystery,” Bitcoin’in gizemli yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliğinin Peter Todd olduğunu öne sürüyor.

Bitcoin’in erken dönem geliştiricilerinden biri olan Todd, belgeseldeki bu iddiaların ardından hızla X platformuna çıkarak bu iddiayı reddetti.

Yaklaşık iki saat süren ve “internetin en büyük gizemlerinden birini çözmeye” çalışan belgesel, farklı kişilerle röportajlar yaparak çeşitli ipuçlarını inceliyor ve sonunda Todd’a odaklanıyor. Belgeselin sonunda Todd ile yönetmen Cullen Hoback arasında geçen diyaloglarda Todd, Nakamoto olduğunu iddia ederken diğer açıklamalarında bu iddiayı çürütüyor.

Belgeselin büyük finalinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada ciddi bir tartışma başladı. Kripto topluluğundaki birçok kişi, belgeselin sonuçlarını eleştirerek, bu tür iddiaların sağlam temellere dayanmadığını savundu.

Satoshi Nakamoto’nun gerçek kimliği, 2010’da kaybolmasından bu yana büyük bir merak konusu. Nakamoto’nun 1,1 milyon Bitcoin’e sahip olduğu tahmin ediliyor ki bu, güncel fiyatlarla yaklaşık 68 milyar dolara tekabül ediyor.

Nakamoto iddialarını reddediyor

Belgeselin yönetmeni Hoback, geçtiğimiz hafta Fast Company’ye yaptığı açıklamada, Nakamoto’nun kimliğini ifşa etmenin tartışmalara yol açacağını öngördüğünü belirtti. Bu alanda kimin Nakamoto olduğuna dair her zaman bir tartışma olacağını ifade eden Hoback, güçlü bir argüman sunmalarına rağmen bu tartışmaların doğal olduğunu söyledi.

Peter Todd ise X’te yaptığı paylaşımların yanı sıra başka bir röportajda da Satoshi Nakamoto olduğu iddiasını reddetti. “Tabii ki Satoshi değilim” diyen Todd, bu iddiaları “gülünç” bulduğunu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!