Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ayda Beş Kat Büyüdü: Helium Nedir?

Helium (HNT) fiyatı bir ayda beş kat yükseldi ve 22 Mart’ta 9,97 dolara çıkarak ATH yaptı. Peki Helium ve HNT nedir?

Helium (HNT); aylık grafikte yüzde 112, iki haftalık yüzde 126, haftalık grafikte ise yüzde 49 oranında değer kazandı. Günlük bazda kazancı ise yüzde 12 oldu ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

722 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan HNT’nin günlük işlem hacmi 19 milyon dolar seviyesindedir.

helium-hnt
Kaynak

Helium ve HNT token nedir?

Helium, elektronik cihazların kablosuz bir şekilde internete bağlanmalarını sağlayan merkeziyetsiz bir ağdır. Ağ, sunduğu hizmetin düşük ücretli ve güvenli olmasının yanı sıra eşler arası oluşuyla dünyada bir ilk olduğunu belirtmektedir. Helium ağı, açık kaynaklıdır ve ağa bağlanan cihazların verilerinin depolanma aşamasına kadar şifreleme yöntemiyle korunduğunu belirtir.

Helium ağı, Proof-of-Coverage mekanizmasıyla çalışır. Ağ, hotspot cihazlarıyla işlev gösterir ve bu cihazlar bulunduğu alanda PoC mekanizmasını kullanarak Helium ağına katılım gerçekleşmesini sağlar

Madenciler, Helium hotspot cihazıyla madencilik yaparak HNT token kazanabilirler. Ağ, staking için test aşamasındadır. Ağın yerel tokenı HNT; hotspot kullanımında, ağ doğrulamasında, internete erişiminde ödeme yöntemi olarak kullanılır. Aynı zamanda cihazlar arası veri transferi ve ağ işlemleri için de HNT gerekmektedir.

HNT tokenın arzı 223 milyon olarak belirtilirken dolaşımdaki arzı 73 milyondur. HNT token bulunan borsalar; Binance, Bilaxy, Hotbit, FTX, WazirX, Hoo.com, SerumDEX şeklindedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!