Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Her Şeyini Kaybeden Kripto Para Yatırımcısı Google’a 5 Milyon Dolarlık Dava Açtı

Kripto para yatırımcısı Google Play üzerindeki bir uygulamaya güvendiği için 5 milyon dolarından oldu.

Floridalı Maria Vaca tarafından Google’a açılan dava dikkat çekti. Söz konusu şahıs, Google’a 5 milyon dolarlık tazminat davası açarak gerekçe olarak dolandırıcılara ait bir uygulamanın haber verilmesine rağmen 3 ay sonra kaldırılmasını öne sürdü.

Bu kripto para yatırımcısı, 2023 yılının Şubat ve Temmuz ayları arasında Yobit Pro uygulaması aracılığıyla yaklaşık 4,6 milyon dolar değerinde kripto para yatırımı yapmıştı.

Kripto paralar bu dönemde yükseldi ve Maria Vaca’nın cüzdanı 7 milyon dolara kadar tırmandı. Fakat o noktada parasını çekmek isteyince, uygulama 500 bin dolarlık vergilendirme ücreti talep etti. Kullanıcı bunu kabul ederek istenilen ödemeyi gerçekleştirdi.

Fakat ardından 2 milyon dolarlık başka bir ödeme talebi gelince bariz bir şüpheye düşerek Tüketici Mali Koruma Bürosu (CFPB) ile temasa geçti ve bu büro da şikayetini aynı gün Google’a iletti.

Fakat Google bu bildirimden ancak 3 ay sonra uygulamayı Google Play’den kaldırdı. Kripto para yatırımcısı ve mağdur Maria Vaca, Google’a 5 milyonluk tazminat açarak zararını kapatmak için harekete geçti:

Bayan Vaca Google’ın maddi yanlış beyanları ve diğer aldatıcı davranışlarının bir sonucu olarak , 5 Milyon Doları aşan mali kayıplar, ciddi duygusal ve psikolojik sıkıntılar ve emlak işinin kaybedilmesi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere önemli ölçüde zarar gördü. yetişkin yaşamının çoğunu inşa etmeye çalışarak geçirdi.

Google peşlerine düşmüştü

Google geçtiğimiz nisan ayında iki yazılımcıya dava açmıştı ve bu şahısları uygulamalar aracılığıyla kripto para dolandırıcılığı yapmakla suçlamıştı.

Maria Vaca’nın davasıyla benzer özellikler gösteren bu suçlamalar Yobit Pro adı geçirilmeden yapıldı. Fakat sektörden uzmanlar, Google’ın işin özünde Yobit Pro’ya dava açtığını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!