Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hillary Clinton Biden Yönetimini Kripto Paraları Regüle Etmeye Çağırıyor

ABD’nin eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, kripto paraların regüle edilmesi gerektiğini belirterek Biden yönetimini bu yönde harekete geçmeye çağırdı.

Clinton, dün verdiği röportaj sırasında sosyal medyanın ve kripto paraların doğurduğu risklere değinerek, “Nasıl ki geçen yüzyılın başında sanayi dönemine [uygun] kurallarımızın olması gerekiyordu, enformasyon dönemi için de kurallarımızın olması gerekiyor çünkü mevcut kurallarımız, karşı karşıya olduğumuz şey için yeterli değil.” dedi.

Kripto paralar aracılığıyla “yüklü miktarlarda paranın toplandığını” belirten Clinton, kripto para ağlarının çeşitli taraflarca manipülatif amaçlarla kullanılabileceği konusunda uyarıda bulundu.

“Çin, Rusya ve daha farklı devletlerin her türlü teknolojiyi kendi çıkarları için manipüle ettiğini görmekle kalmıyor; ister devletlerle iş birliği içinde ister kendi başına olsun, devlet adına hareket etmeyen tarafların da devletleri istikrarsızlaştırdığını, doların rezerv para birimi statüsünü istikrarsızlaştırdığını görüyoruz.”

Hillary Clinton, Biden yönetiminin ele alması gereken “çok fazla soru işareti” olduğunu ve bunu yapmak için “çok fazla zamanlarının olmadığını” ekledi.


Görsel: Hillary Clinton, LBJ, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir https://flic.kr/p/2cTuYq2
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!