Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Hükümeti Bitcoin Alışverişlerinden Vergi Alacak

Hindistan, Bitcoin ile yapılan ürün ve hizmet alımlarında vergi kesecek!

Yetkililer aylardır sürdürdükleri görüşmelerde kripto para kullanımını legalize etmek için çalışıyor, bunun için bir ekip kurup konu hakkında mümkün olabilecek her seçeneği değerlendiriyorlar.

Hindistan yasalarına göre Bitcoin’in altında yatan teknolojinin yasal olup olmadığı büyük tartışmalara konu oldu. Bu tartışmalar bazen, Bitcoin’e tam anlamıyla bir yasaklama gelebileceği yönünde algılandı.Yerel haber ajansı The Hindu‘ya göre bu aşamayla ilgili yeni detaylar gündeme gelmekte ve bu detayların arasında vergilendirme durumu da bulunmaktadır. Dikkat çeken hususlardan bir diğeri ise, bir yetkiliye göre, kripto paraları yasaklama meselesi en son görüşmede dile getirildi ancak fazla destek almadı. Yetkili, yaptığı açıklamada

“Kripto para kullanımını yasaklamak açık bir şekilde kripto paraların illegalliğine ve spekülatif riskler doğuracağına dair bir mesajdır. Fakat şu açıktır ki yasaklanma durumunda devlet bu tarz işlemlerde olası vergilendirmeden mahrum kalacaktır.
Bunun yanında vergilendirilme durumu olduğunda Blockchain teknolojisinin gelişimi adına büyük bir adım atılmış, devlet sistemlerinin takibinin geliştirilmesine katkıda bulunuşmuş olacaktır.”

Ayrıca transfer işlemlerinin denetimi ülkenin menkul kıymetler piyasasını düzenleyen Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsalar Kurulu tarafından sağlanabilir.

Son olarak, The Hindu‘ya göre Hindistan yasaları doğrultusunda Bitcoin ve diğer kripto paralar dijital varlıklar olarak kabul edilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment