Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Hükümeti Ulusal Blockchain Stratejisi Oluşturacak!

Hindistan Merkez Bankasının 2018 yılının Nisan ayında çıkardığı genelge ile kripto para platformlarına hizmet verilmesinin yasaklandığı ülkede, blockchain teknolojisine karşı ise oldukça olumlu bir tutum gözetilmekte.

Hindistan, dünyanın dört bir yanındaki diğer ülkelerin uyguladığına yakın bir taktik ile ”kripto paralar değil, blockchain” anlayışına yönelik bir adım attı ve ulusal blockchain stratejisi oluşturacağını duyurdu.

27 Kasım tarihinde yayınlanan bir habere göre, Hindistan İnsan Kaynakları Geliştirme, İletişim ve Elektronik Bakanlığı blockchain’in kapasitesine yönelik övgülerde bulundu ve bunun yönetim, bankacılık, finans, siber güvenlik gibi birçok sektörde kullanılabileceğine işaret etti.

Ulusal düzeyde bir blockchain stratejisi belirlenmesi, Hindistan’ın Çin gibi diğer lider ülkelerden geri kalmasını engelleyebilir ve Hindistan’ın teknolojik altyapısı ile yarışı bir adım ileri götürmesine bile yol açabilir. Ulusal Blockchain Stratejisinin tam olarak ne zaman uygulamaya konulacağı ise belirtilmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment